zaterdag 2 maart 2013

Archos 80g9 Nieuwe firmware 4.0.28 (4.0.4) uitgegeven

Sedert kort is de nieuwe firmware 4.0.28 voor de Archos 80g9 uitgebracht. Heb je een toestel dat niet gemodificeerd is, dan kan je dit doen via instellingen / Over Tablet / Update Firmware, deze is echter niet geroot! Bevat je toestel een gemodificeerd versie van de firmware, dan kan je de update die speciaal geroot is, afhalen op: hotfile voor de rooted versie van 4.0.28, alle benodigde bestanden zitten ingepakt in de zipfile. Werkt die link niet meer dan kan je het proberen te downloaden van yandex of ubuntuone.com
  • archos.ext4.update
  • zImage
  • initramfs.cpio.lzo
Pak ze uit in een nieuwe directory.

Als je toestel gemodificeerd is dan zal de aangepaste versie van SDE geïnstalleerd staan.
Sluit je Archos aan op je pc met de usb kabel. Kopieer archos.ext4.update naar /mnt/storage en schakel je toestel uit. Blijf drukken op op de volume + knop en druk op de aan/uit knop. Zodra hij start kom je in het aangepast SDE menu. Je zult zien dat je een driveletter op je pc bijkrijgt en kopieer zImage en initramfs.cpio.lzo daar naartoe. Ga dan naar Flash kernel & Initramfs en druk Ok. Start je toestel op en bij het starten zal je zien dat hij zijn update zal uitvoeren. Heb een beetje geduld, het eerste keer opstarten duurt langer dan normaal. Zorg ervoor dat je batterijen volledig zijn opgeladen, want als hij durft uit te vallen tijdens de update, kan je toestel onherstelbaar beschadigd worden.

De nieuwe firmware is sneller en ook de fouten bij het afspelen van een film zijn verholpen. Ook de ondersteuning van de HDMI is verbeterd. Ook de bug is verdwenen in sommige grote spellen die het deed vastlopen. Na veel testen heb ik gemerkt dat hij ook veel stabieler is geworden.

Heb je geen aangepaste SDE menu, geef me een seintje, dan probeer ik het je uit te leggen hoe je deze moet installeren. Het is niet zonder gevaar en je verliest hiermee al je garanties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten